Ontdek de schoonheid van verkleuring in leer

Ontdek de schoonheid van verkleuring in leer

Met regelmaat krijg ik van klanten de vraag: "welke kleur leer kan ik het beste kiezen", of "In hoeverre verkleurd het leer?" Ik zou je in deze blog graag willen meenemen naar het verhaal dat leer vertelt in de loop van tijd. Leer krijgt pas echt zijn eigen kleur wanneer je het gaat gebruiken.

Het proces van verkleuring.

Een van de meest bijzondere eigenschappen van ons leer is het proces van verkleuring, ook wel patina genoemd. Dit ontstaat door blootstelling aan licht, lucht en het dagelijkse gebruik van het product. Onze lichtste kleur, Naturel, ondergaat de meest opvallende veranderingen. Het begint als een zachte beige tint en ontwikkelt zich al snel tot een warme, honingachtige kleur naarmate het veroudert.

Bij Labelness verkopen we vier prachtige kleuren leer:

  1. Naturel: Deze lichtbeige tint is het meest gevoelig voor verkleuring, wat resulteert in een rijke, warme kleur over tijd.
  2. Caramel: Een middenbruine tint die een mooie, diepe patina ontwikkelt naarmate het veroudert.
  3. Chocolade: Een donkere, rijke bruine kleur die dieper en karaktervoller wordt met de tijd.
  4. Zwart: Hoewel deze kleur het minst gevoelig is voor verkleuring, krijgt het leer na verloop van tijd een subtiele glans en diepte.

Op de foto zie je drie sleutelhangers in verschillende stadia van gebruik: de bovenste is nieuw, de middelste is ongeveer drie maanden oud en de onderste is ongeveer 6 maanden in gebruik. Wat deze sleutelhangers gemeen hebben, is dat ze allemaal gemaakt zijn van caramelkleurig leer. Door blootstelling aan zonlicht, vet en aanraking hebben de gebruikte sleutelhangers echter een prachtige, warme en donkere kleur gekregen.

Ik geloof dat de schoonheid van leer in zijn natuurlijke eigenschappen ligt. Het proces van verkleuring maakt elk stuk leer uniek en geeft het karakter en persoonlijkheid. 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.