Echt leer onderscheiden van PU lees

Echte leer vs. nep leer: Hoe maak je het onderscheid?

Vandaag duiken we dieper in een onderwerp dat cruciaal is voor elke liefhebber van kwaliteitsproducten: het onderscheid tussen echt leer en nepleer (ook wel PU-leer genoemd). Met zoveel aanbod van leer, kan het een uitdaging zijn om het echte werk te herkennen van de imitaties. Ik ga je vertellen hoe je echt leer kunt onderscheiden van zijn kunstmatige tegenhanger. Dus, laten we beginnen in de wereld van leer en herkennen wat het echt maakt!

1. De neus test

Ja, je leest het goed - we gaan ruiken aan je leer. Echt leer heeft een natuurlijke geur die moeilijk te repliceren is. Als je een product oppakt en het ruikt naar een combinatie van aardse tonen en de subtiele zoetheid van het leer, dan heb je waarschijnlijk echt leer te pakken. Aan de andere kant, als het leer een sterke, chemische geur heeft, dan is de kans groot dat het nep is. Dat is als een rood knipperlicht dat schreeuwt: "Houdt afstand, ik ben nep!"

2. De textuur test

Hier komt de hands-on benadering! Echt leer heeft een unieke textuur die voelbaar is voor de handen. Wanneer je over echt leer wrijft, voel je kleine imperfecties, variaties in de korrel en een zekere mate van zachtheid. Het is alsof je een verhaal leest met je vingertoppen. Aan de andere kant is nepleer vaak glad en uniform van textuur, bijna alsof het te perfect is. Als het voelt alsof je over plastic wrijft, dan is de kans groot dat je te maken hebt met een imitatie.

3. De water test

Hier is een leuke en eenvoudige test om te zien of je te maken hebt met echt leer: de water test! Echt leer is van nature absorberend, dus als je er een paar druppels water op morst, zal het langzaam in het leer trekken. Wanneer het water op het leer blijft liggen of er meteen vanaf parelt (net als op een eendendons), dan heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met nep leer.

Eigenschappen van Echt Leer:

Nu je de trucs kent om echt leer te identificeren, laten we eens kijken waarom het zo geweldig is:

  1. Duurzaamheid: Echt leer gaat lang mee en wordt eigenlijk mooier naarmate de tijd verstrijkt. Het ontwikkelt een uniek patina dat het karakter van het leer verrijkt.

  2. Ademend: Leer is een natuurlijk materiaal dat ademt, waardoor het comfortabel is om te dragen en minder snel zweet en geurtjes vasthoudt dan synthetische materialen.

  3. Waterabsorptie: Echt leer absorbeert langzaam water, terwijl nep leer vaak waterafstotend is. Dus, als het water op het leer blijft liggen, is de kans groot dat het nep is.

Bij Labelness geloven we in de kracht van echt leer. Onze producten worden met de hand vervaardigd met behulp van alleen de hoogste kwaliteit, 100% natuurlijk plantaardig gelooid tuigleer. Met onze ambachtelijke benadering zorgen we ervoor dat elk stuk niet alleen mooi is, maar ook duurzaam en tijdloos.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.